TPS-HPK 16.09.2010 klo 18:30 Turkuhalli

Re: TPS-HPK 16.09.2010 klo 18:30 Turkuhalli

ViestiKirjoittaja jakkeri » 17.09.2010 17:21

Jykke kirjoitti:Itse kyllä odotin, että viiri olisi nostettu kattoon niin kuin se tehtiin silloin vanhaan hyvään aikaan


Hietarinta kertoi että tämä ei ole mahdollista turkuhallin nykytekniikan "ansiosta"
jakkeri
 
Liittynyt: 16.04.2009 19:51

Re: TPS-HPK 16.09.2010 klo 18:30 Turkuhalli

ViestiKirjoittaja Alec » 17.09.2010 17:51

E.T.:ltä hyvää settiä. Aika pitkälti samaa mieltä kaikkiin, mut koitetaas nyt jotain itekkin.

Ekana vaikka pelaajat, jotka jäi mieleen:
J-L G-P: Mielestäni pelasi ihan hyvin. Otti vastustajaa kovaa, muttei jäähyn arvoisesti. Syötöt lähti terävästi(vähän liiankin terävästi, kun tuntui tulevan aika monelle aika puskista) ja miehekkäästi toi kiekkoakin pari kertaa päätyyn asti.
Husse(se puolan nimihirviö): Mitäs tälle on tapahtunut. Nyt yhtäkkiä se hyvä puolustuspelaaminen oli unohtunut kokonaan ja usein pelasi itsensä tilanteista ulos(hyökkäyspäässä), joka johti vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Ihmettelen vaan että miten meidän puolustava puolustaja voi pelata itsensä hyökkäyspäässä tilanteista ulos.
V-M VM: Oli nuorella pakilla pikkasen liikaa itseluottamusta. alkoi meinaan tosi usein vetämään pikkunättejä kikkoja omalla alueella vastustajan karvaajia vastaan. Täytyy myöntää että pari kertaa meni nätisti ohi, mut vastapainoks pari kertaa ei mennyt...

Hyökkäyspäässä hyvin pelanneita riitti, mutta todellinen ongelma minkä nään on pelitapa.

Huomasiko joku, mutta tuntui ettei Tepsin kiekon ylöstuonnissa ollut mitään järkeä? Todella moni hyökkäys tyrehtyi punaviivalla kun kirjaimellisesti törmättiin vastustajan karvaajiin. tokassa erässä vedettiinkin sitten vanhaa kunnon kiekko päätyyn-peliä. Suikkasen aikana kiekko saatiin yleensä aina tyylikkäillä ylöstuonneilla vastustajan alueelle, nyt taas tuossa hommassa ei ollut mitään tolkkua. Tämä varsinkin korostui ylivoimilla. Myönnettäköön että kun ylivoima lähti käyntiin, niin siellä oli hyviä hakuja ja yrityksiä, mutta suurin osa ylivoimista meni kiekonylöstuontiin -> kiekonmenetys -> vaarallinen vastahyökkäys. Hpk taisi av:llä päästä kahdesti 2-1 vastaan ja 1-2 kertaa läpi.

No, kolmanteen erään kun peli vihdoin parani, niin oli aika järkyttävää huomata se totaalinen pelaamisen lopettaminen 4-2-maalin jälkeen. Sen oikeasti huomasi, miten pelaaminen loppui. Leime myönsi tämän itsekkin, joten ihmettelen miksei sille tehty mitään? aikalisä? Eipä lopulta ollut yllätys että Hpk tuli tasoihin. Ja se rankkari...jos kyseessä olisi ollut PO-peli, niin 2 minuuttinen vastustajalle olisi ollut ehdottomasti se järkevin ratkaisu, mutta ei syksyn pisteitä pidetä näköjään niin tärkeänä että oltaisiin alettu kunnolla taktikoimaan. Hattunen vaan kokeilemaan pelin ratkaisua ja nyt se vaan kusi ja kusi sitten ihan kunnolla. Itse olisin ottanut vastustajalle sen kakkosen ja pelikellosta kaksiminuuttia varmana pois, samalla hyydyttäen vastustajan kirin. (sanokaa nyt jos olen väärässä, mutta elän siinä käsityksessä että rankkarin voi vaihtaa vastustajan 2min jäähyyn.)

Jos ylivoimalla oli onglmia, niin en sitten tiedä mitä pitäisi sanoa alivoimasta. Aivan älyttömän huonoa. Ei tarvitse olla hirveä sherlock tajutakseen miten pelissä vielä käy, jos vastustaja saa JOKA ylivoimalla sen neljä vaarallista laukausta viivalta ja pari poikattissyötöstä takatolpalta. Varsinkin ihmetytti pelaajavalinnat alivoimiin. Esim. ennen Hpk:n 2-1 maalia Tepsi oli aivan kusessa ja Hpk vei ylivoimaa mielin määrin. Mielestäni tähän paikkaan olisi tarvittu kovat vääntäjät, jotka olisivat saaneet sen kiekon pois omalta alueelta vaikka väkisin. Kritisoin heti valintoja, kun näin kentälle tulevan Virtalan(ok, on ihan hyvä vääntäjä, mutta silti joukkueiden pienin tyyppi, joka nyt vaan vaikuttaa jonkun verran), Hattusen(pelasiko viime kaudella alivoimaa?) ja Vittasmäen(vielä fysiikassa puutteita). Toista pakkia en nähnyt, mutta 10 sekuntia avauduttuani tästä aiheesta tepsiläiset hävisivät kaksi vääntöä putkeen ja seurauksena Puustisen maali. Ihmettelen jälleen, että jos tällainen katsomovalmentaja ja mitään tietämätön penkkiurheilija kuin minä, nään jo että nyt ei seuraa mitään hyvää, niin missä vika.

Jos rehellisiä ollaan niin mielestäni Tepsillä kävi hieman tuuri, että kaksi pistettä saatiin, sillä Hpk oli parempi. Niukasti mutta oli kuitenkin.

Yksi asia, josta haluaisin vielä avautua, niin kentälliset. Siis mitä ihmettä niille oli tapahtunut??? Koko harkkakausi on vedetty tietyillä kentällisillä hyvin pienin muutoksi ja sitten kun kausi alkaa niin tuntuu kuin nimet olisi ladattu tykin piippuun ja ammuttu kuin raehaulit kokoonpanopaperiin. Siis mitä ihmeen järkeä on vetäistä kauden avaukseen kaikki kentät uusiksi ja vielä tuollaiseksi tasaisen harmaaksi massaksi, jossa sitten olisi muka ratkaisuvoimaa joka kentässä??? Ensinnäkin, kun ongelmana oli ettei kiekkoa saatu tuotua ylös, niin yksi kenttä onnistui siinä. Vaha ja Kivenmäki saivat pelin yleensä hyvin pyörimään ja loivat paikkoja, mutta kun kaverit käy kentällä sen kerran 10 minuuttiin, kun muillekkin piti antaa tasaisesti jääaikaa, niin meni minun ymmärryksen ohi. Ja toiseksi, kun esim. Plihal toi kiekon tyylikkäästi alueelle ja väänsi kovaa kulmassa, syötti kiekon eteenpäin, niin seuraavaksi Tapio hävisikin kiekon. En nyt halua suoraan kritisoida meidän ex try-out kavereita, mutta huomasin useampaan kertaan että kulmaväännöt lopahti kahdella kentällä siihen, kun Tapio tai Bergman hävisi kulmaväännön ja menetti kiekon.

Toivotaan nyt tosissaan että tämä oli pelkkää alkujännitystä ja huomenna kentälliset kunnossa ja peli rullaa...
Alec
 
Liittynyt: 30.04.2009 00:26

Re: TPS-HPK 16.09.2010 klo 18:30 Turkuhalli

ViestiKirjoittaja Jykke » 18.09.2010 01:59

Alec kirjoitti:Huomasiko joku, mutta tuntui ettei Tepsin kiekon ylöstuonnissa ollut mitään järkeä? Todella moni hyökkäys tyrehtyi punaviivalla kun kirjaimellisesti törmättiin vastustajan karvaajiin.


Toi on totta ja toinen mikä pisti silmään oli syöttöjen vastaanotto, ihan hirveä määrä syöttöjä jotka tuli suoraan lapaan saatiin sössittyä, kun sitä kiekkoa ei osattu ottaa vastaan vaan se pomppasi lavasta parin metrin päähän.
Jykke
 
Liittynyt: 17.04.2009 18:48
Paikkakunta: Turku

Re: TPS-HPK 16.09.2010 klo 18:30 Turkuhalli

ViestiKirjoittaja zanppy » 18.09.2010 11:47

Jykke kirjoitti:
Alec kirjoitti:Huomasiko joku, mutta tuntui ettei Tepsin kiekon ylöstuonnissa ollut mitään järkeä? Todella moni hyökkäys tyrehtyi punaviivalla kun kirjaimellisesti törmättiin vastustajan karvaajiin.


Toi on totta ja toinen mikä pisti silmään oli syöttöjen vastaanotto, ihan hirveä määrä syöttöjä jotka tuli suoraan lapaan saatiin sössittyä, kun sitä kiekkoa ei osattu ottaa vastaan vaan se pomppasi lavasta parin metrin päähän.


Sama, ei syöttöjen vastaanotto onnistunu sitte millään.
zanppy
 
Liittynyt: 06.05.2010 23:25

Ässät - TPS 18.9.2010

ViestiKirjoittaja Alec » 20.09.2010 17:53

Ei jaksa tuolle lauantain Ässä-pelille enää ketjua avata, mutta voisin hiukan tähän runoilla kun tuon matsin satuin näkemään.

Eli eli, voidaan nyt alkuun sanoa, että numerot (6-3) olivat huomattavasti rumemmat mitä pelitapahtumat loppujen lopuksi olivat. Kaveri vain tekaisi tokaan erään viisi maalia enemmän tai vähemmän Tepsin sekoilusta.

Eka erä alkoi tyyliin niin huonosti kuin se vain voi alkaa. Ensimmäiseen viiteen minuuttiin Tps ei päässyt yli vastustajan sinisen(oikeasti...katsoin pelikellosta) ja peli pyöri jatkuvasti Tepsin päädyssä ja maalipaikkoja tuli liukuhihnalta. Tässä vaiheessa ainakin itseäni hirvitti, sillä kyyti oli aika kylmää. Eipä siinä kauaa sitten mennyt kun Ässät sen ekan iski, mutta siihen loppuikin Ässien meno. Kummallisesti Ässät hyytyi maaliinsa ja tämän jälkeen peliä vei Tepsi. 5-3 ylivoimalla tasoitus ja paikkoja oli useampaankin. Hyvää peliä Tepsiltä, lukuun ottamatt alkua.

Toiseen erään oli toiveena samanlaisen pelin jatkuminen ja toivo ettei Ässät iskisi nyt ainakaan ekaan viiteen minuuttiin. No, iskihän se. Sitten sekosi Tepsin peli aivan totaalisesti. Käsittämättömiä virheitä perä perään ja Ässät rankoi jäätävällä prosentilla. Sitten vielä meidän huipputuomarikaksikko viheltää rankkarin Ässille(tämä oli siis aivan yhtä selvä rankkaripaikka kuin Tepsille annettu Hpk-pelissä :D Eli aivan käsittämätön ratkaisu) ja joku Ilveksen jämäpelaaja-Salonen heittää ranteella yläpesään. Peli 5-2 ja käytänössä ohi. Kävi se Ässät vielä heittämässä ylivoimalla yhden jäätävän kuvion ja numerot vaan rumemmaksi.

Kolmas erä oli sitten Ässiltä pelkkää pelailua, eikä Tps:kään mitään kiriä missään vaiheessa aloittanut, vaikka yhden ihan nätin maalin heittikin.

Mutta mutta, mitäköhän v***ua tapahtui tokassa erässä. Ymmärrettävää että pelin alku oli varmasti vaikea. Ässät lauantaina kotona tulee varmasti kovaa, mutta tuo tokan erän sekoilut, menivät suurimmilta osin omien pelaajien perseilyihin. Engren varmasti kiittää joukkuetovereita, ensin Plihalin järkättyä kaveri yksin läpi. Tämän jälkeen Venäläinen järjesti Ässille kaks vastaan nolla tilanteen kolme metriä Tepsin maalista. Ja lopulta kruunattiin homma rankkarilla(tuo nyt ei ollut rankkarin paikka, mutta paikka josta siihenkin päästiin oli taas sitä itseään). Huolestuttavan huonoja oltiin.

Edelleen vituttaa samat asiat kuin Hpk-pelissä. Kentälliset ihan hirveää tuubaa ja taidettiin vetää tällä tuuballa vielä loppuun asti. Joko voitais koittaa niitä harkkamatseissa toimineita kenttiä??? Tällä kertaa saatiin kiekkoa tuotua joten kuten ylös, mutta yv oli perinteisesti surkeaa. Kuten sanoin ongelmana ei ollut nyt sen kiekon ylöstuonti, vaan tuntui että pakkopelin lähdettyä käyntiiin, kenelläkään ei tuntunut olevan mitään hajuakaan mitä siellä pitäisi tehädä. Ei kuvioita, ei laukauksia, ei mitään. Kaks minuuttia pelattiin 5-3 yv:täkin ja taidettiin yksi laukaus saada aikaiseksi!!! Alivoimasta en sitten tiedä oliko se jälleen huonoa vai oliko Ässät vaan niin paljon parempi. Ässillä meinaan niitä kuvioita oli ja ainakin Tepsiä vastaan ne toimivat upeasti. Kattokaapa vaikka uusinnoista Ässien eka ja oliko kuudes maali. Siinä viedään puolustusta niin ulapalle ja pelataan täydellistä vetopaikkaa.

Nyt kaipailis ite vähän näyttöjä siltä Leimeltä jo että se oikeesti osaa ton homman. Entisellä puolustajalla, joukkueen puolustus aivan levällään. Hyökkäys nyt jotenkin toimii, mutta tuntuu että sekin toimii yksilösuorituksin. Joukkuepelin kuviot ja pelikirja(lainataan nyt sitä UL:n sekoilijaa) tuntuu olevan totaalisen hukassa. Viime syksyn pimeimpinä aikoina tappiokierteessä en olisi ikinä uskonut tätä sanovani, mutta Mastoa tarvitaan takaisin ja nopeasti. Siinä voisi olla riittävä pelastus ylivoimaan. Tällä hetkellä sieltä meinaan ei edes löydy ketään, ketä voisi niitä maaleja viivalta paukutella.

Seuraavana Blues kotona ja ainoa oma toive tuosta matsista olisi, että vihdoinkin voisi sanoa jotain todella positiivista Tepsin peliesityksistä. Niin ja toi Engrenin päästettyjen maalien keskiarvo vois tulla jonkin verran alaspäin ;)
Alec
 
Liittynyt: 30.04.2009 00:26

Re: TPS-HPK 16.09.2010 klo 18:30 Turkuhalli

ViestiKirjoittaja E.T. +1 » 20.09.2010 18:19

Ei tuossa mitään hätää vielä ole. Tosin en nähnyt kuin maalikoosteen Ässät-ottelusta.
Kunhan Raboin ja Nordlund palaavat, niin hyökkäyksiin lähdöt paranevat huomattavasti, sentterien ei tarvitse hinkata persettä laitaplankkeihin ja laitureille jää enemmän aikaa (=vaihtoehtoja) hyökkäyspäässä kulmissa ja joskus voidaan jopa päästä yv-hyökkäyksiin. Puhumattakaan ylivoimapelaamisesta. Nyt siellä on Hazardkowski, jonka kädet eivät riitä viivalla operoimiseen sitten millään.
1/30 runkosarjasta takana. Kunhan maajoukkuetauolle (6.11.) lähdettäessä pistekeskiarvo on yli 1,5. Tämän(kin) kauden TPS parantaa peliään muita enemmän kevättä kohden, kun vemppaosasto on tyhjä, ketjuloton viimeiset numerot ovat arvottu ja Vahalahti ottanut paikkansa teksti-tv:n sivulta 241/2.
E.T. +1
 
Liittynyt: 28.08.2009 21:44

Edellinen

Paluu Otteluketjut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa